Neeleman is nu CO-vrij gecertificeerd!

Sinds april 2023 is Neeleman Installateurs CO-vrij gecertificeerd voor de BRL6000-25, in de volksmond ook wel de gasketelwet genoemd. Dit houdt in dat wij veilig te werk gaan bij gasverbrandingstoestellen bij zowel montage als onderhoudswerkzaamheden!

Per 1 april 2023 gelden er nieuwe regels (in de volksmond ook wel Gasketelwet) voor het installeren en onderhouden van uw cv-ketel, geiser, gashaard of -kachel. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit (§1.8). Hierin staan alle voorschriften waar bouwwerken aan moeten voldoen, zoals veiligheid. Dit heeft betrekking tot alle werkzaamheden aan gebouw gebonden gasverbrandingstoestellen.

 

Veiligheid staat voorop

De Gasketelwet is in het leven geroepen om de veiligheid van gasverbrandingsinstallaties te verbeteren en zo koolmonoxide ongevallen te verminderen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid publiceerde in 2015 een rapport over het werken aan gasverbrandingsinstallaties en de gevolgen hiervan. Hierin werden met name de gevaren van koolmonoxide belicht. Jaarlijks raakten er meer monteurs, maar ook bewoners gewond aan een verhoogde concentratie koolmonoxide dan gedacht. In ernstige gevallen kwamen zij zelfs te overlijden. Dit was de aanleiding voor een wettelijk kader dat het aantal slachtoffers terug moet dringen. Namelijk de Gasketelwet.

Deze wet is opgenomen in het Bouwbesluit (§1.8). Hierin staan alle voorschriften waar bouwwerken aan moeten voldoen, zoals veiligheid. Dit heeft betrekking tot alle werkzaamheden aan gebouw gebonden gasverbrandingstoestellen. Een nieuwsbericht van de rijksoverheid (met update) lees je https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/30/wettelijk-stelsel-voor-werkzaamheden-aan-gasverbrandingsinstallaties-per-1-oktober-in-werking

 

Certificering

Door de invoering van de gasketelwet moeten alle installatiebedrijven en monteurs per 1 april 2023 gecertificeerd zijn. Verrichten zij na die datum toch werkzaamheden aan gasverbrandingstoestellen zonder certificering, dan riskeren zij een hoge boete. Daarnaast is het ook strafbaar voor particulieren om niet-gecertificeerde bedrijven en monteurs in te schakelen voor installatie, onderhoud en reparatie van cv-ketels. Tevens zijn wij sinds april gecertificeerd en kunnen wij u de veiligheid garanderen die u mag verwachten!

Downloads

instalq-procescertificaat-brl6000-25.jpeg

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, vrijblijvend een adviesgesprek of een offerte?

Neem contact op