Warmtepompboilers

Neeleman Installateurs is al meerdere jaren actief in de markt voor warmtepomp en -boilers en leggen de focus op duurzaam elektrisch verwarmen van woningen en tapwater. En dat laatste is waar een warmtepompboiler voor zorgt. Een warmtepompboiler gebruikt energie uit de ventilatielucht om tapwater op een milieuvriendelijke en efficiënte manier te verwarmen. In dit process wordt geen gas gebruikt, waardoor dit een enorm duurzaam systeem is, zeker als u zelf stroom opwekt doormiddel van zonnepanelen! 

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten? Bezoek dan onze productpagina over de warmtepompboilers en stel uw eigen offerte samen!

Ons aanbod

Wij bieden de beste merken aan met de hoogste kwaliteit en garantie. Voor elk huishouden zit er een perfect passende boiler bij. De merken die wij aanbieden zijn: Vaillant en Viessmann. Beide warmtepompboilers zijn van zeer hoge kwaliteit, maar onderscheiden zich toch van elkaar. De warmtepompboiler van Vaillant haalt wel 75% van de nodige energie voor sanitair warm water uit de buitenlucht en hij is gemakkelijk te onderhouden door de makkelijk bereikbare onderdelen. De warmtepompboiler van Viessmann onttrekt ook om op een milieuvriendelijke en energiezuinige manier te verwarmen warmte aan de buitenlucht en met zijn nieuwe koelmiddel R1234ze is hij klaar voor de toekomst. Vaillant biedt verschillende volumes aan van 80-270 liter en Viessmann volumes van 298 en 291 liter (262-A) en 178-254 liter (060-A). Wilt u weten welke warmtepompboiler bij uw situatie past? Neem contact met ons op en bezoek onze Installatiehuis showroom en laat u inspireren!

Wat is een warmtepompboiler?

Warmtepompboilers gebruiken energie uit de ventilatielucht om op een efficiënte en milieuvriendelijke manier tapwater te verwarmen. Naast de energie uit de ventilatielucht gebruikt een warmtepompboiler elektrische energie uit het net voor de compressor. Zo kunt u tapwater verwarmen zonder aardgas te gebruiken. Een ander voordeel van een warmtepompboiler is dat de warmtepomp de circulerende lucht als warmtebron gebruikt en tegelijkertijd de ruimte ontvochtigd en dus de ruimte tegen eventuele schimmelvorming beschermt.

Hierboven is al vertelt dat de warmtepompboiler zijn energie uit de lucht haalt, maar nog niet hoe het gehele proces eruit ziet. Op de warmtepompboiler zit een ventilator die zorgt voor de luchtstroming door de verdamper. In deze verdamper stroomt het koelmiddel door die zo wordt verwarmt. Vanwege het lage kookpunt van het koelmiddel verdampt dit snel en vormt het gas. Zodra het koelmiddel in gas is verandert, zorgt de compressor ervoor dat het gas in temperatuur stijgt. Vervolgens zorgt de pomp voor de circulatie van het gas door de buis die om het vat zit met tapwater. Hierdoor zal de temperatuur van het tapwater stijgen en dat van het gas afnemen, waardoor het gas weer een vloeibaar koelmiddel wordt en u kan genieten van een warme douche. In de warmtepompboiler zit nog een elektrisch verwarmingselement die bijspringt zodra het tapwater niet op de juiste temperatuur is, deze werkt op stroom. 

Goede investering?

Een warmtepompboiler zorgt voor een hoger warmwatercomfort en een lagere energierekening door de zuinige werking. Wanneer is het nou voor iemand interessant een warmtepompboiler aan te schaffen? Hoe hoger uw warm water behoefte, hoe interessanter het is om een warmtepompboiler aan te schaffen. Zeker als u zonnepanelen heeft is het ideaal om een warmtepompboiler aan te schaffen, omdat u de stroom van de boiler op een groene manier kunt opwekken en bespaart op de elektriciteitskosten. De energiebesparing van een warmtepompboiler is essentieel, het apparaat maakt natuurlijk gebruik van gratis omgevingswarmte. Om die warmte bruikbaar te maken voor verwarming van het tapwater is elektriciteit nodig. De verhouding tussen de benodigde elektrische energie en de afgegeven warmte is het rendement van de warmtepompboiler (COP). De warmtepompboilers die wij aanbieden, hebben een gemiddeld COP van 3. Dit betekent dat er 1 kW stroom wordt gebruikt voor het verwarmingsproces van het tapwater en de andere 2 kW uit de lucht wordt gehaald, waardoor er uiteindelijk 3 kW uit 1 kW stroom wordt gehaald. De jaarlijkse besparing hangt uiteraard af van een aantal factoren zoals: jaarlijks tapwater verbruik en grote van de boiler. Maar gemiddeld genomen verbuikt u met een warmtepompboiler zo'n 70-75% minder energie. De aanschafwaarde ligt tussen de €2.000-€4.000, dit is afhankelijk van het merk, type en grootte. Als u een warmtepompboiler heeft aangeschaft, kunt u aanspraak maken op een subsidie, waardoor de terugverdientijd wat korter wordt.  

Installatiemogelijkheden

Een warmtepompboiler kunt u op twee verschillende manieren installeren, namelijk aan de muur of op de grond. Aan de muur is mogelijk bij de wat kleinere boilers van 80-150 liter en de modellen daarboven moeten op de grond worden geïnstalleerd. 

Offerte

Wilt u ook genieten van alle voordelen die een warmtpeompboiler kan bieden? Als u al helemaal weet welke warmtepompboiler voor u geschik is kunt u bij de warmtepompboilers uw eigen offerte samenstellen. Als u het nog niet helemaal weet of juist geadviseerd wilt worden kunt u ook een offerte aanvragen met onderstaand formulier.

Voor een juiste werking van het formulier moet javascript aan staan.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, vrijblijvend een adviesgesprek of een offerte?

Neem contact op