Duurzaam


Het is helemaal van deze tijd als we het hebben over energie besparen, de energiekosten stijgen immers gestaagd en door de vraag naar comfort neemt het alleen maar toe, dus tijd om eens te bekijken hoe energie besparen in uw eigen situatie tot stand kan komen. Om energie te besparen kan je bijvoorbeeld kijken naar energiezuinige apparatuur zoals koelkast, televisie en dergelijke. Maar ook een oude cv-ketel of airconditioning kunnen na vaak vervanging een redelijke energie besparing opleveren, wellicht is het tijd om eens kritisch om u heen te kijken en vergeet daarbij de verlichting niet.

Een automatische schakelaar op de verlichting van het toilet of van de schuur, het toepassen van spaarlampen of led verlichting zal bij dragen aan energiebesparing.
 

Maar u kunt ook eens kijken of u energie op een alternatieve manier kunt opwekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen of een zonne-boiler, het toepassen van een luchtwater warmtepomp op uw cv-installatie, het zijn allemaal mogelijkheden die kunnen zorgen voor lagere energiekosten en milieubewust wonen.