Thermografie


Met infraroodfoto's kunnen de verschillen in temperatuur goed in beeld worden gebracht en daardoor kunnen problemen zoals vocht lekkage en koude-bruggen en de woning geanalyseerd worden. Ieder voorwerp straalt warmte uit. Die warmte kunnen wij zelf niet waarnemen, laat staan de verschillen in warmte. Een infrarood camera kan dat wel.

Maken we een foto van een object met een infrarood camera, dan is dat een puntsgewijze weergave van die warmte-straling.
Onze adviezen worden compleet opgeleverd met fotorapportage inclusief analyserapport.

 

Wanneer een thermografie

 

 • Onderzoek bij bijvoorbeeld van een hoge energierekening; een groot deel van het totale energieverbruik van een woning is terug te voeren op warmteverlies dat veroorzaakt wordt door luchtlekken. Gevolg is dat warmte verloren gaat en u onnodig veel energie verbruikt.
 • Als u een nieuwe of bestaande woning koopt en feitelijk wilt weten of er veel energie gebruikt zal worden en/of er kwalitatief goed gebouwd is, kan er voor de oplevering gekeken worden naar de kwaliteit van de woning op energiegebied.
   
 • Spouwmuur- en isolatiecontrole; Door thermische opname van de gehele buitenschil wordt de kwaliteit van de aangebrachte (spouw)isolatie en eventuele koudebruggen zichtbaar gemaakt.
   
 • Warmtelekken opsporen; een groot deel van het energieverbruik van de woning is terug te voeren op warmteverlies dat veroorzaakt wordt door koudebruggen en/of luchtlekken. Met behulp van thermografie in combinatie met een rookgenerator kan vastgesteld worden waar zich in de woning de luchtlekken bevinden.
   
 • Vochtproblemen opsporen; in woningen kunnen door inwendige condensatie of vochtlekkage vochtproblemen optreden, die door middel van thermografie zijn op te sporen.
   
 • Lekkages opsporen in cv-, vloerwerwarmings-, warmwater- en afvoerleidingen; deze techniek is bij uitstek geschikt voor leidinglekken en vochtproblemen in bouwkundige constructies. Deze methode geeft snel resultaat zonder hak- en breekwerk. Ook zwakke plekken kunnen zo preventief achterhaald worden.
   
 • In het onderzoek is een uur onderzoek ter plaatse opgenomen. Dit is meestal voldoende. De opname is inclusief rapportage met foto's welke onder andere bruikbaar is voor uw verzekeringsmaatschappij. 
Offerte aanvraag

Offerte aanvraag

Door het onderstaande formulier in te vullen kunt u een offerte aanvraag doen, onze afdeling verkoop neemt zo spoedig als mogelijke contact met u op, voor het bespreken van de aanvraag en het maken van een afspraak indien dit benodigd mocht zijn.
 

 • De heer Mevrouw
 • Gemarkeerde velden zijn verplicht