Technieken


Onze specialisten maken gebruik van de modernste apparatuur om efficient en effectief het beste resultaat te kunnen behalen, hierdoor kunnen wij kostenbesparend werken en bijvoorbeeld onnodig hak en breekwerk achterwege laten. De apparatuur die wij voor onze detectie werkzaamheden gebruiken, hebben wij hieronder omschreven;

ThermografieThermografie


Onze camera’s hebben een gevoeligheid van 0,2 °C. Lekkages worden daardoor zeer duidelijk weergegeven. Tevens kunnen wij met deze camera ook de gehele vloerverwarming in beeld brengen en uitzetten, makkelijk als men werkzaamheden aan de vloer moet verrichten en/of moet boren.

Ook kunnen de Isolatiewaarden van woningen, kantoren en en bedrijfspanden in beeld worden gebracht worden. Zo worden isolatielekkages in beeld gebracht die zorgen voor comfortverlies en verlies van energie. 

Daarnaast kunnen wij met thermografie uw zonnepanelen controleren, goede werking uitval van panelen of cellen worden zo in beeld gebracht. Lees meer >>

 

 

 

 

Rookproefdetectie


De rookproef wordt uitgevoerd bij riolerings problemen en daklekkages op plaatsen waar de dakbedekking niet verkleefd is. Bij deze methode wordt rook onder de bedekking doorgeblazen, waardoor de lekkage visueel kan worden opgespoord..

 

Traceergas


Deze techniek wordt gebruikt voor het opsporen van lekkages in diverse leidingen, zoals water- en verwarmingsleidingen, rioleringen en afvoeren. Wanneer een leiding met traceergas onder druk wordt gezet, dan komt het gas door de lekkage naar buiten. Omdat gas vluchtiger is dan water, kunnen minimale lekkages, scheurtjes en barstjes met behulp van een detector worden opgespoord. Lees meer >>

 

Vochtmeting


Door middel van een weerstandsmeting worden bepaalde vochtpatronen achterhaald. Zo kan worden vastgesteld waar zich het meeste vocht bevindt, én of in een later stadium geforceerde droging van de vochtplek vereist is.

Vochtmeting kan voor verschillende doeleinde worden gebruikt. Bij geconstateerde vlekken in wanden en plafonds of ter controle voor het nabewerken van wanden.

 

De apparatuur die wij gebruiken is zeer nakeurig en gevoelig en van zeer goede kwaliteit.

 

Heeft u problemen met vocht, laat het ons weten.   

 

 

 

 

Endoscopie


Deze techniek is bij uitstek geschikt voor het opsporen van lekkages in moeilijk toegankelijke, holle ruimtes, zoals spouwmuren, douchebakken, baden, afvoeren, etc. De endoscoop is een flexibel apparaat, dat (eventueel door een speciaal daarvoor gemaakte opening) in de leiding wordt gebracht, om zo de oorzaak van de lekkage op te sporen.

 

 

Rioleringscamera


Met een rioleringscamera kunnen wij aan de binnen kant van de rioleringspijp kijken. Wij brengen een kleine camera in de rioolbuis en kunnen zo op een lcd scherm kijken naar de situatie aan de binnenkant van de buis. 

Afwijkingen die een goede werking van het rioleringssysteem belemmeren kunnen zo in beeld worden gebracht. Beschadigingen, tegenschot en breuk in de leidingen, kunnen wij op deze manier efficient opzoeken en zonodig vakkundig herstellen. Lees hier meer over bij onze rioleringstechniek afdeling >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drukproef


Bij drukmeting wordt een perspomp gebruikt om drukhoudende leidingen af te persen en te controleren op drukverlies. Bij grote leidingsystemen kan het echter nodig zijn dat er bijvoorbeeld expansievaten, kranen en/of appendages moeten worden losgekoppeld.

 

Deze methode wordt ook gebruikt tijdens de aanleg en oplevering van nieuwe installaties, om te controleren of de uitgevoerde werkzaamheden naar behoren zijn en dat er geen lekkage zijn die later voor schade kunnen zorgen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leidingtracer


Met de leidingtracer worden metalen en koperen leidingen opgespoord. Door middel van het creëren van een elektrisch veld op deze leidingen kan met een zoekspoel de leiding in kaart worden gebracht.

 

Offerte aanvraag

Offerte aanvraag

Door het onderstaande formulier in te vullen kunt u een offerte aanvraag doen, onze afdeling verkoop neemt zo spoedig als mogelijke contact met u op, voor het bespreken van de aanvraag en het maken van een afspraak indien dit benodigd mocht zijn.
 

  • De heer Mevrouw
  • Gemarkeerde velden zijn verplicht