Laatste nieuws - Neeleman neemt deel aan Solar Days 2013

Geplaatst: 15 april 2013 om 17:59.Solar Days 2013: Nederland is klaar voor zonne-energie

 

Steeds meer particulieren en bedrijven brengen hun energierekening omlaag dankzij zonne-energie. Om nóg meer Nederlanders kennis te laten maken met de mogelijkheden van zonnestroom en zonnewarmte vindt van 5 tot en met 16 mei het evenement Solar Days 2013 plaats. Op tal van plaatsen in ons land zijn dan projecten of locaties te bezoeken waar zonne-energie centraal staat. Brancheorganisatie UNETO-VNI neemt ook dit jaar deel aan Solar Days.

Productie schiet omhoog
De productie van zonne-energie schiet omhoog in ons land. Het afgelopen jaar is er 260 megawattuur zonnestroom geproduceerd, een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Voorzitter Titia Siertsema van UNETO-VNI is blij met deze ontwikkeling: 'Zonne-energie is de kinderschoenen ontgroeid. De prijs van zonnestroom komt op het ogenblik uit op circa 7 eurocent per kilowattuur, terwijl stroomproducenten 23 eurocent in rekening brengen. Je kunt je spaargeld dus beter op je dak leggen, dan het op de bank te laten staan.' Volgens de voorvrouw van de installatiesector maken de huidige subsidieregeling en het lage btw-tarief van 6% het nog eens extra gunstig om zelf elektriciteit op te gaan wekken.'


Evenementen
De Solar Days van 5 tot en met 16 mei aanstaande zijn volgens Siertsema van Uneto-Vni een prima aanleiding om te laten zien welke prachtige projecten er al zijn gerealiseerd met zonne-energie. Tijdens Solar Days zijn er informatiesessies, themabijeenkomsten, rondritten door Nederland (Solar Tours) en zijn er open huizen te bezoeken. 'Ook installateurs spelen een actieve rol tijdens Solar Days. Zij organiseren bijvoorbeeld een informatiemarkt of open huis.
Daar kunnen bezoekers van dichtbij zonnepanelen of een zonneboiler in werking zien en de verhalen uit de praktijk horen over aanschaf, installatie en gebruik.' Op de speciale website www.solardays.nl is een overzicht van evenementen en informatie voor de verschillende doelgroepen te vinden. 


Succesvolle campagne
De Europese versie van Solar Days is gegroeid tot de meest succesvolle campagne in Europa om het gebruik van zonne-energie onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Deze campagne telt meer dan 8.000 verschillende evenementen in 16 Europese landen. Dit jaar hoopt de organisatie ruim een half miljoen bezoekers te verwelkomen.


Brede samenwerking
De Solar Days campagne wordt in Nederland georganiseerd door verschillende belangenorganisaties, waaronder Holland Solar (de branchevereniging voor de zonne-energiesector) ODE (de belangenvereniging voor gebruikers van duurzame energie), UNETO-VNI (de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche), Vereniging Eigen Huis en AgentschapNL (het agentschap van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie).

 

Neeleman Solar Event 2013

Tijdens de Solar Days, organiseren wij ons bekende Neeleman Solar Event voor 2013, tijdens dit event kunt u zich laten informeren en inspireren over de mogelijkheden voor verduurzaming van uw energie gebruik doormiddel van zonnepanelen en/of zonneboilers. Het parade paardje, de ATAG Q-solar Hybride combiketel is natuurlijk ook van de partij. Volg ons op facebook of via twitter met de Hashtag #NSE2013 en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en beursdata. 

Bron : Uneto-Vni / neeleman.com

» Volgende bericht: 20 juni 2013 om 19:12 - Metacon kiest voor zonne-energie
« Vorige bericht: 12 april 2013 om 07:30 - Neeleman bouwt duurzame installaties voor de nieuwe sportaccommodatie van GC en FC Olympia