Laatste nieuws - ZOA Business Ambassadeurs bezoeken Cambodja

Geplaatst: 14 januari 2011 om 09:51. Laatste aanpassing: 14 januari 2011 om 09:54.

 

Zoals jullie misschien wel weten is Len Neeleman komende week weer in Cambodja om de projecten te bezoeken die wij ondersteunen.

 

Wil je onze reis volgen, dan kan dat via onze weblog : http://zbacambodia.wordpress.com

 

In het kort:
Op dit moment zijn wij bezig met de volledige opbouw van een dorp, dit doen wij met onze partner CIDO, een NGO dit voor ons het management voert over de werkzaamheden.

 

Het dorp Pouthivong heeft tot het moment dat wij in maart 2010 zijn gestart met onze hulp totaal geen infrastructuur, landbouw mogelijkheden, geen watervoorzieningen enz. Op dit moment zijn er zo'n 400 landbouw kavels gemaakt, zijn er 20 handtractoren gegeven, is er een dam met irrigatiesluizen gebouwd en zijn er op hoger gelegen punt in het dorp enkele drinkwaterreservoirs gegraven.

 

Verder is rijst geschonken en hebben de boeren deze gepland, er word een modelboerderij opgezet waar de inwoners kunnen leren om naast rijst ook groenten en fruit te kweken, al met al zeer veel ontwikkelingen die mogelijk zijn gemaakt door de ambassadeur van ZOA in Cambodja.

 

De ZOA Business Ambassadeurs Cambodja zijn een 9-tal ondernemers die zelf zorgen voor fondsen en eigen middelen om in ons geval de vluchtelingen in het noorden van Cambodja een zelfredzaam bestaan te geven.

 

Ons project Pouthivong is het tweede grote project waar wij mee bezig zijn nadat wij vorig jaar het dorp Salarang op de kaart hebben gezet waar vanaf 2006 mee was gestart, de 220 gezinnen in Salarang kunnen nu mede door onze inspanningen gezond leven, kinderen kunnen in bepaalde gevallen al naar school en het belangrijkste, men verdient geld om het ook zo te laten blijven, zelfredzaamheid is dus geslaagd, ons doel bereikt!

» Volgende bericht: 03 februari 2011 om 08:48 - Bespaar 20 tot 30% energieverbruik
« Vorige bericht: 18 december 2010 om 10:04 - Eersteklas energiebesparing met Wilo