Energieconvenant

Energiebesparing en duurzaamheid staan hoog op de agenda van de woningcorporaties. Minister Spies, Aedes, de Woonbond en Vastgoed Belang legden hun gezamenlijke ambities en doelstellingen vast in het geactualiseerde Koepelconvenant Energiebesparing Gebouwde Omgeving dat ze op 28 juni 2012 ondertekenden.

Aedes tekende ook twee deelconvenanten: het Convenant Energiebesparing Corporatiesector en het Lenteakkoord Energiezuinige Nieuwbouw. Als de convenanten zijn uitgevoerd, hebben de 2,4 miljoen corporatiewoningen in 2021 gemiddeld energielabel B. Dat komt neer op een energiebesparing tussen 2008 en 2021van 33 procent.

 

Duurzame energie

Met het vernieuwde convenant kunnen corporaties aan de slag om energiebesparing in de huursector nog verder te brengen. Er is meer aandacht voor duurzame energie, zoals de toepassing van zonnepanelen voor complexen met deels huurders en deels eigenaren. Het kabinet heeft toegezegd collectieve invoering van duurzame energie te bevorderen door wettelijke, financiële en fiscale knelpunten en belemmeringen daarvoor zo snel mogelijk ongedaan te maken. Daarnaast ontwikkelen de partijen een visie om een eind te maken aan niet-groene energielabels in de woningvoorraad.

 

Huurgarantie met woonlastenwaarborg

Onderdeel van het energieconvenant is de woonlastenwaarborg. Die garandeert huurders dat woonlasten ondanks eventuele huurverhoging door energiebesparende maatregelen gemiddeld voor het hele complex zullen dalen. De Woonlastenwaarborg, die bestaat uit een stappenplan en rekenmodel, is opgesteld door Aedes en de Woonbond. 

 

Energielabel booster

Om resultaat te boeken en de doelstellingen te behalen zijn bouwkundige en/of technische maatregelen nodig, juist voor de technische oplossingen heeft Neeleman installatietechniek in samenwerking met Budgetketel Nederland¹ "Energielabel booster” ontwikkeld, een programma van maatregelen die zijn samengesteld in pakketten onder de naam ECOpacks©.
 

Meer Met Minder

Neeleman is deelnemer in Meer Met Minder, wij zijn gespecialiseerd in energiebesparing in woningen en kunnen het energiebesparingstraject van begin tot eind begeleiden. U kunt bij ons een Maatwerkadvies Energiebesparing aanvragen, zodat direct duidelijk is wat uw woningen nodig hebben. Energie besparen was nog nooit zo makkelijk.


¹ Budgetketel Nederland is onderdeel van Neeleman Bedrijven BV

Bron : Aedes

Bel mij terug

Bel mij terug

  • De heer Mevrouw
  • calendar_edit bin
  • --- Maak een Keuze --- 8:00 - 11:00 11:00 - 15:00 15:00 - 18:00 Hele dag s Avonds
  • Gemarkeerde velden zijn verplicht