Zonneboiler

Met een zonneboiler kunt u in combinatie met een combiketel een deel van uw warmwaterbehoefte laten opwarmen door de zon, en indien nodig zal de combiketel het water na-verwarmen tot de ingestelde temperatuur. In de zomer kan de zon de zonneboiler wel tot 80 graden opwarmen, de combiketel zal dan buitenbedrijf blijven, zo voorziet u uw zelf in uw warmwaterbehoefte met als gevolg lagere energiekosten.

Een zonneboiler installatie kunt u laten installeren op een platdak of op uw pannendak. Sommige merken hebben ook geïntegreerde systemen die in het pannendak kunnen worden weg gewerkt. Neeleman installatietechniek levert deze installaties voor consumenten, bedrijven of industriële toepassingen zoals slachterijen of boerenbedrijven. 

Bent u opzoek naar een toepassing van zonne-energie voor een zwembad, dan kunnen wij u daar prima in adviseren, wij hebben ervaring met het toepassen van deze systemen in dergelijke situaties.  


Zonneboiler systeem


ATAG CBsolar zonneboiler

Een zonneboiler systeem zal in de regel worden gebruikt om warmwater voor sanitair gebruik voor te verwarmen, decombiketel zal worden gebruikt als naverwarmer op het moment dat het water in de boiler te laag van temperatuur is (minder dan 60°c).

 

Soms worden zonneboiler systemen gebruikt voor het opwarmen van cv-water of voor het verwarmen van een zwembad is een zonne-systeem uitermate geschikt.

Wij leveren zonneboiler systemen van ATAG, Nefit, Remeha Vaillant en Viessmann. Iedere fabrikant maakt zo zijn eigen specifieke systeem welke voor verschillende doeleinden bruikbaar zijn.  

 

Het systeem op de foto hiernaast is het ATAG CBSolar 200 liter boiler met 5m² paneel, deze zijn ook leverbaar als CBS 150/2,5 en de CBS 300/7,5 met respectievelijk 300 liter boiler en 7,5m² zonnecollector. 

 

Hybride Solarsysteem

 

De ATAG Q-Solar zonneboiler installatie is een hybride systeem. 

Offerte aanvraag

Offerte aanvraag

Door het onderstaande formulier in te vullen kunt u een offerte aanvraag doen, onze afdeling verkoop neemt zo spoedig als mogelijke contact met u op, voor het bespreken van de aanvraag en het maken van een afspraak indien dit benodigd mocht zijn.
 

  • De heer Mevrouw
  • Gemarkeerde velden zijn verplicht