Houtkachels


Bent u op zoek naar een hout gestookt systeem, daar kunnen wij u in voorzien. Wij leveren de systemen voor kloofhout of de systemen met de zogenaamde houtpellets. Een houtgestookte installatie kan zeer effectief zijn in verschillende soorten situatie's.

 

De ideale aanvullende ketel

 

De Viessmann Vitoligno 100-S is een bijzonder aantrekkelijk geprijsde vergassingsketel voor kloofhout met nominale vermogen van 20 kW. Deze compacte ketel is ook geschikt als aanvulling voor bestaande verwarmingsinstallaties op gas of olie.

 

De grote vulruimte van de ketel laat zich dankzij de grote deur comfortabel langs de voorkant vullen met stukken kloofhout tot 50 cm. Dit maakt een lange brandduur mogelijk. Dankzij de vergassingstechnologie haalt de Vitoligno 100-S een hoog rendement.

 

De massief uitgevoerde vulruimte - die gemaakt is van acht millimeter dikke staalplaten - en de betrouwbare rookgasventilator staan garant voor een lange levensduur van de ketel.
 

 

 

 

 

Houtvergassingsketel met groot vermogen

 

De Vitolig 200 is een hoogwaardige houtvergassingsketel in het nominale vermogensbereik van 13 tot 40 kW met traploze vermogensaanpassing in het bereik van 50 tot 100% van het nominale vermogen.
 

50 cm lange houtblokken, houtbriketten en stukjes hout zijn geen probleem voor de grote roestvast stalen vulruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Pelletketel van Topklasse

 

Hoog rendement met bijzonder lage emissies
De houtpelletketel Vitoligno 300-P biedt dankzij het grote modulatiebereik van 1:3 heel wat toepassingsmogelijkheden - van energie zuinige huizen tot complexen met een grote warmtebehoefte.

 

Dankzij de tweevoudige verbrandingsregeling met lambdasonde en temperatuursensor heeft deze door Viessmann ontwikkelde pelletketel een hoog rendement en zijn de stof- en CO2-emissies bijzonder laag. De automatische reiniging van de verwarmingsoppervlakken staat garant voor een constant hoog rendement.

 

In combinatie met de ontassing van de verbrandingskamer via het motorisch aangedreven lamellenrooster biedt de pelletketel een hoog verwarmingscomfort en worden onderhoud en reiniging tot een minimum beperkt.

 

Doordat het verwarmingsoppervlak wordt aangepast aan de warmtebehoefte (volgens het Variopass-principe) is de efficiënte werking van de Vitoligno 300-P ook gegarandeerd bij deellastwerking.
 

Offerte aanvraag

Offerte aanvraag

Door het onderstaande formulier in te vullen kunt u een offerte aanvraag doen, onze afdeling verkoop neemt zo spoedig als mogelijke contact met u op, voor het bespreken van de aanvraag en het maken van een afspraak indien dit benodigd mocht zijn.
 

  • De heer Mevrouw
  • Gemarkeerde velden zijn verplicht