BlueGEN brandstofcel

BlueGEN Brandstofcel
Gas wordt stroom
Innovatieve Brandstofcel-technologie

De BlueGEN wordt op uw gasaansluiting aangesloten en wekt vervolgens stroom en warmte op uit groengas of aardgas. Stroom is daarbij het hoofdproduct. De restwarmte kan bijvoorbeeld voor de warmtapwater bereiding gebruikt worden. Anders dan bij tradionele WKK (Warmte Kracht Koppeling) kan de BlueGEN continu stroom blijven produceren om woningen en bedrijven van energie te voorzien.

De BlueGEN is daarmee een betrouwbare energiebron die 24/7 stroom produceert direct waar die nodig is. Dankzij de innovatieve brandstofceltechnologie gebeurt dit bijzonder efficiënt, milieuvriendelijk en kostenbesparend.

Je eigen stroom produceren

Hoge efficiëntie betekent grote besparing

Met de BlueGEN produceert u stroom daar waar die verbruikt wordt. Dankzij het grote aandeel elektriciteit kan de BlueGEN het hele jaar door ingezet worden, ook in de zomer. Zo produceert u tot 13.000 kWh stroom per jaar. Stroom van een BlueGEN kost minder dan de stroom uit het net. De kostenbesparing zit hem vooral in de effi ciëntie zodat u met dezelfde hoeveelheid brandstof lokaal veel meer stroom produceert dan met bijvoorbeeld een gas- of kolencentrale ergens ver weg.

De Brandstofcelmodule

Het hart van de BlueGEN

De Brandstofcelmodule vormt het hart van de BlueGEN. Dit is de nieuwste keramische Brandstofcel Technologie. Deze onderscheidt zich duidelijk van andere technologieën zoals verbrandingsmotoren of turbines waar brandstof doorgaans “verbrandt” wordt en de stroom in generatoren middels elektromagnetisme wordt opgewekt. Brandstof-
cellen produceren namelijk elektriciteit door een elektro-chemische reactie. Daarmee kan gas zeer efficiënt, milieuvriendelijk, geluids- en trillingsarm in stroom en een beetje warmte worden omgezet. Zonder omweg lokaal direct uit de brandstof, dat maakt de BlueGEN zo efficiënt.

Reductie van CO2-emissie

Efficiëntie is goed voor ons milieu

Met het inzetten van BlueGEN draagt u fors bij aan de vermindering van broeikasgassen in onze atmosfeer. Dankzij de hoge efficiëntie komt bij de stroomproductie met aardgas veel minder CO2 vrij (0% bij gebruik van Groen-Gas). Zo reduceert de BlueGEN per kilowattuur stroom de CO2-emissie met ca. 50 procent ten opzichte van de stroom uit het net en inclusief de benutte warmte zelfs tot 70 procent. Voor deze hoogefficiënte en milieuvriendelijke technologie is de BlueGEN in de afgelopen jaren regelmatig erkend. Draag ook actief bij aan de noodzakelijke energietransitie met BlueGEN.

Eenvoudige installatie

Te combineren met uw huidige CV-systeem odf warmwater systeem

De BlueGEN is met nagenoeg ieder bestaand CV- of ander verwarmingssysteem te combineren, om zo een woonhuis of bedrijfspand het hele jaar door van stroom en warmte te voorzien. Dankzij de compacte maatvoering en eenvoudige stroom-, water- en gasaansluiting kan de BlueGEN met geringe inspanning in haast ieder gebouw geïntegreerd worden. Ook de koppeling met eventuele andereaanwezige bronnen van duurzame energie (bijv. Solarthermie, Photovoltaïc) is in de meeste gevallen probleemloos mogelijk.

Prijsindicatie investering, € 18.000,00 | Besparing in 15 jaar tot € 32.000,00

 

Offerte aanvraag

Offerte aanvraag

Door het onderstaande formulier in te vullen kunt u een offerte aanvraag doen, onze afdeling verkoop neemt zo spoedig als mogelijke contact met u op, voor het bespreken van de aanvraag en het maken van een afspraak indien dit benodigd mocht zijn.
 

  • De heer Mevrouw
  • Gemarkeerde velden zijn verplicht